Expositie onthult verborgen verhalen van migrantenkinderen in Het Lichtruim

Lost in Europe in Bilthoven

24 april 2024 – Steunpunt Vluchtelingen De Bilt zet de schijnwerper op een urgente kwestie binnen de vluchtelingengemeenschap: het verdwijnen van duizenden vluchtelingkinderen na aankomst in Europa. In samenwerking met het internationale journalistencollectief ‘Lost in Europe’ brengt Steunpunt Vluchtelingen De Bilt een tweedelige, reizende tentoonstelling naar het Lichtruim in Bilthoven, te zien van 15 april 2024 tot 10 juni 2024.

De focus van de expositie ligt op het belichten van de problemen in wetgeving, regulering en implementatie binnen de route van Italië door Frankrijk naar Engeland, waar mogelijk kwetsbare kinderen vermist raken. Als Steunpunt willen we het bewustzijn vergroten rondom dit schrijnende vraagstuk. Als organisatie die zich inzet voor vluchtelingen, vinden we het van groot belang dat we de aandacht vestigen op de situatie van deze kwetsbare groep. De expositie bij het Lichtruim biedt een unieke gelegenheid om de verhalen van deze verdwenen kinderen te belichten en de dialoog aan te gaan over hoe we als samenleving kunnen voorkomen dat alleenstaande minderjarige kinderen vermist raken.

Kwetsbare kinderen

Lost in Europe, onder leiding van Europese onderzoeksjournalisten, presenteert een aangrijpende combinatie van originele fotografie van Ahmet Polat, illustraties van Dan Archer en onderzoeksjournalistiek van Geesje van Haren. Elk onderdeel van de expositie vertelt het verhaal van een land binnen een vaste structuur, waardoor de bezoekers een dieper inzicht krijgen in de complexiteit van het probleem.

De expositie, mogelijk gemaakt door steun van National Geographic en Mediafonds Provincie Utrecht, is niet alleen een bron van educatie en bewustwording, maar ook een oproep tot actie voor een betere bescherming van deze kwetsbare kinderen.

Kom en ontdek de verborgen verhalen van migrantenkinderen bij Steunpunt Vluchtelingen De Bilt in het Lichtruim, Bilthoven. De expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van de bibliotheek in Het Lichtruim in Bilthoven:

Maandag 13:00 – 17:30
Dinsdag 08:30 – 17:30
Woensdag 08:30 – 17:30
Donderdag 08:30 – 17:30
Vrijdag 08:30 – 17:30
Zaterdag 10:00-16:00

Planetenplein 2
3721 LH
Bilthoven