Nieuwe mensen leren kennen door samen te eten

Voor iedereen die nieuwe mensen wil leren kennen en open staat voor andere verhalen maakt Stichting Eet Mee in De Bilt een mooie match voor een gezellig etentje. Zij houden daarbij zoveel mogelijk rekening met je wensen en mogelijkheden.

Je kunt een etentje thuis organiseren of als gast bij iemand aanschuiven. Wil jij weten of je in jouw woonplaats al gematcht kunt worden voor een etentje thuis? Neem dan contact op met Eet Mee.

Doe mee met Oekraïners aan tafel 

Je ontvangt vluchtelingen uit Oekraïne bij jou thuis om samen te eten en te praten. Je kookt iets lekkers voor je gasten of doet dat samen met hen, zodat ze weer even warmte ervaren en in een huiselijke omgeving zijn. Het biedt hen kennismaking met Nederlanders en hun cultuur en de kans om een sociaal netwerk op te bouwen.

Eten met vluchtelingen uit de Utrechtse noodopvang

Samen eten is de perfecte basis voor ontmoeting. Dat geldt ook voor de Come & Eat-etentjes waarbij inwoners van Utrecht en omgeving vluchtelingen uit de Utrechtse noodopvang als gast uitnodigen. Eet Mee laat je kennismaken met de mensen achter de verhalen in het nieuws. De vluchtelingen ontmoeten de Nederlanders en maken kennis met hun taal en cultuur.

Taal aan Tafel

Wil je graag de Nederlandse taal beter leren spreken? Meld je dan aan voor de Taal aan Tafel etentjes. Je wordt dan gematcht met één andere persoon om samen te eten en te praten zodat je op een gezellige manier aan je spreekvaardigheid kan werken. Wil jij iemand daarbij helpen? Ook dan is dit speciale programma iets voor jou.

Stichting Eet Mee

Stichting Eet Mee
Molenkamp 48
3732 EV De Bilt
030 – 2213498
info@eetmee.nl