Zomerschool online

In 2020 kon wegens corona geen normale (live) zomerschool plaatsvinden. Er was een online initiatief, voor degenen die voldoende met een laptop overweg konden om via Zoom lessen te volgen. De eerste week waren er twee cursisten: Harold en Anita. Zij waren trouw elke ochtend om 9.00 uur aanwezig. We  werkten tot 12 uur…en dat in die hitte!

Rana, docent Barbara, Feryal, Aziza en RumanaDe tweede week was voor deelnemers met een hoger taalniveau (A2+), we hadden 5 aanmeldingen. Helaas is Nelly na de eerste dag ziek geworden. Bleven over v.l.n.r boven: Rana, (docent Barbara), Feryal, onder: Aziza en Rumana. Speciaal voor de foto gingen de hoofddoeken even op, en erna meteen weer af. We waren immers met alleen vrouwen, en in de nog steeds voortdurende hitte was hoofdbedekking geen pretje.

De kwaliteit van de internetverbinding was soms erg slecht, maar we hebben veel kunnen doen. Thema’s waren: kennismaken, corona, werken in Nederland. De deelnemers waren blij met het initiatief, en wilden eigenlijk veel meer les, maar helaas heb ik daarvoor geen tijd.

Barbara Oosterwaal (coördinator taalcoaches)