Speeldag in het speelbos en pannenkoeken

Op zaterdag 27 september 2014 hebben vier jonge ambtenaren vanuit de Gemeente De Bilt een speeldag georganiseerd voor kinderen uit de gemeente.

Op zaterdag 27 september hebben vier jonge ambtenaren vanuit de Gemeente De Bilt een speeldag georganiseerd voor kinderen uit de gemeente. Het was fantastisch weer en zeker voor de tijd van het jaar voelde het die dag aan als zomer!
Dat kwam mooi uit.

Bij het Wijkrestaurant ‘Bij de Tijd’ stonden vijftien enthousiaste kinderen klaar in de leeftijd van 6 t/m 14 jaar. Vanaf het Wijkrestaurant zijn de kinderen, dankzij de Rotary de Bilt –Bilthoven, gebracht naar het speelbos, het Gagelbos bij Utrecht.

Bij aankomst stonden broodjes en drinken klaar, maar de kinderen vlogen gelijk richting de kabelbaan en de klautertoestellen. Na een drink- en eetpauze ontdekten de kinderen het vlot op het water. Waar eerst nog droog de overkant werd bereikt, lagen niet veel later een aantal kinderen in het water. Voor de kinderen die niet nat wilden worden, waren er spellen geregeld via WVT en lagen er knutselspullen klaar.

kinderen op een vlot in het water

Nadat de kinderen schone kleren hadden aangetrokken, zijn we rond half 5 met de Rotary vertrokken naar het Wijkrestaurant. Hier stonden voor de kinderen heerlijke pannenkoeken klaar.

pannenkoeken eten in het Wijkrestaurant

De pannenkoeken werden met enthousiasme ontvangen. Halverwege het eten kwamen de eerste ouders binnen. De ouders schoven nog even aan voor een drankje, waarna de kinderen met een lekker ijsje naar huis gingen. Na het opruimen en een afsluitend drankje gingen wij moe,maar voldaan naar huis.

Wij kijken met veel plezier terug naar een fantastische dag. Het weer was fantastisch, het eten smaakte ons heerlijk en dankzijde geweldige medewerking van diverse partijen hebben we een fantastisch programma kunnen aanbieden. Maar bovenal hebben wij genoten van de spontaniteit, de onbevangenheid en gezelligheid van de kinderen. Kortom: Het was een leuke en geslaagde dag!

Wieneke, Rogier, Bart en Paul

Verslag PDF download.