Konijn Misjka boeit jong en oud

Konijn Misjka boeit jong en oud

door Rob Muntendam

De Bilt – Hoe het met de Gouden Griffel en de Zilveren Penseel bekroonde kinderboek Misjka tot leven kwam voor een goed gevulde zaal met ouders en kinderen.

Steunpunt Vluchtelingen De Bilt, De Bilthovense Boekhandel en Kunstenhuis Idea organiseerden woensdag 21 februari in het Lichtruim de presentatie van het kinderboek Misjka door de schrijvers Edward van de Vendel en Anoush Elman.

Misjka is het ontroerende en waargebeurde verhaal over de liefde voor een wit dwergkonijntje en de vlucht van een gezin uit een oorlogsgebied.

Pseudoniem

Bijzonder is dat Roya in werkelijkheid pseudoniem is van het jongere zusje van de bij de presentatie aanwezige Anoush Elman waardoor er, mede dankzij interviewer Bea Richter, een verrassend open beeld ontstond van het ontstaan en de achtergrond van het kinderboek.

Een zevental kinderen van verschillende basisscholen betrad het podium en stelde goede vragen aan het schrijversduo waardoor er leuke gesprekken ontstonden.

Unieke middag

Na afloop bedankten Marieke Spijkstra, voorzitter van Steunpunt Vluchtelingen De Bilt, de schrijvers en iedereen die aan de totstandkoming van deze unieke middag heeft meegewerkt.

Kortom, het was een fijne middag voor de kinderen en de volwassenen.

Foto: Biltsche Courant.