De Weg – Een vlucht die vleugels kreeg

Het is 1993. De 16-jarige Ekaterina Levental vlucht vanwege haar Joodse afkomst vanuit de uiteengevallen Sovjet Unie met haar vader, moeder en broertjes naar Nederland. Twintig jaar later verwerkt zij deze vlucht in een regie van Chris Koolmees tot de theatervoorstelling “De Weg” waarin het aangrijpende verhaal over afwijzing, verlies, veerkracht en hoop, gezien door de ogen van een tiener, wordt verteld en bezongen. Een bijzonder en persoonlijk verhaal, geïllustreerd door prachtige muziek.

Mede op initiatief van het Steunpunt Vluchtelingen De Bilt zal deze voorstelling op 21 juni 2018, in het kader van Wereldvluchtelingendag, in Theater Het Lichtruim worden opgevoerd. Aanvang 20:00 uur. Koop je tickets via de website van Het Kunstenhuis.

Voor vrijwilligers/donateurs:
U kunt tickets met korting bestellen. In plaats van €10 betaalt u slechts €5 per kaartje voor uzelf en één genodigde.
Koop uw tickets via de website van Het Kunstenhuis. U ontvangt uw korting door het betalingsbewijs te mailen naar onze penningmeester m.koster@steunpuntvluchtelingendebilt.nl. Geef in uw mail het aantal tickets aan (1 of 2) en uw bankrekeningnummer. De korting wordt dan naar u overgemaakt.

Nieuwe kantoorruimte Steunpunt Vluchtelingen De Bilt

Onder grote belangstelling vond donderdag 25 januari de opening plaats van de nieuwe kantoorruimte voor het Steunpunt Vluchtelingen De Bilt in het Lichtruim in Bilthoven. Bestuursleden, vaste medewerkers en de vele vrijwilligers toonden vol trots de nieuwe werkruimte aan geïnteresseerden die zich op één of andere manier betrokken voelen bij het Steunpunt. verder lezen …

Nederlands in de Sterrenkamer

Er komen steeds nieuwe vluchtelingen bij in onze gemeente. Soms moeten ze een tijdje wachten voor ze naar school kunnen. Dat kan zijn omdat de financiering nog niet rond is, of omdat de school eerst een groepje bij elkaar moet hebben voor er weer een klas kan starten.verder lezen …